Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Fotbollen - Världens Största Religion

Vad är det som gör fotbollen till det den är? Må det vara dem pampiga Champions League-kvällarna? Är det kanske de oförglömliga minnena? Vändningen i Istanbul. VM 94. Zidanes skallning som satte en hel värld i chock.
Nej, det är faktiskt inget av det nämnda.
Det finns inte en människa i sitt fulla sinnes bruk som med hedern i behåll kan påstå att de ej blivit berörda av fotbollen, på ett eller annat sätt.
Fotbollen gör det som ingen annan kraft i världen gör. Fotbollen sammankopplar människor från världens alla hörn. Fotbollen kan föra samman de värsta av fiender, och få dem att försonas.
Ända från regnskogen i Brasilien till grusplanen i Sverige utövas detta vackra fenomen, som förenar mer människor än vilken annan "religion" som helst.
I kyrkan samlas kristna varje söndag för att förlåtas deras synder. Muslimer träffas i moskén och tillber sin Gud. Vad har alla dessa gemensamt? Jo, fotbollen.
På planen, i omklädningsrummet, och på läktaren träffas dem. Muslimen, juden, buddisten. Oavsett bakgrund, förutsättningar och trosuppfattning går dem samman för en och samma sak.
Sedan slänger man ut en boll, och då kör vi!
För det kvittar egentligen vilken "klass" i samhället du tillhör, vilken politisk uppfattning du innehar, vilken Gud du tillber. Du kommer allt vara välkommen in i gemenskapen.
I världens största religion - fotbollen.
Det är ju faktiskt som en vis man en gång sade:
- Football isn´t a matter of life and death, it´s much more important than that.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av footballislargerthanlife

Kommentera